Bezoek onze showroom voor paarden

Hoeve Galderzicht
Adres : Rijsbergsebaan 9
4836 MC Breda
Tel : +3176 596 1708 op afspraak .
WhatsApp Image 2021-07-16 at 10.13.20 (2)
WhatsApp Image 2021-07-16 at 10.13.20 (1)
WhatsApp Image 2021-07-16 at 10.13.20 (3)
WhatsApp Image 2021-07-16 at 10.13.20

Halotherapie voor paarden

Equizouttherapie, oftewel halotherapie voor paarden, is een aanvullende therapie voor uw paard, die zorgt voor een betere gezondheid van uw paard.
halotherapie voor paarden (3)

Werking voor de luchtwegen

In de paardensport is het belangrijk dat je paard altijd in topconditie verkeerd, zodat hij/zij een zo goed mogelijk resultaat kan behalen. In de racewereld van de paardensport, is halotherapie voor paarden al jaren bekend. Deze medicijnvrije en natuurlijke therapie zorgt ervoor dat de ademhaling van het paard geoptimaliseerd wordt. Naast de optimalisatie van de longen, zorgt equizouttherapie, ook voor het beschermen en herstellen van de huid. Het zout dat gebruikt wordt tijdens het proces is 100% natuurlijk, de behandelingen zijn medicijnvrij en het is bijzonder werkzaam als antibacterieel, ontstekingsremmend en anti schimmel. De gecertificeerde generatoren die gebruikt worden vernevelen zoutdeeltjes tot zeer fijne deeltjes in de lucht en deze worden opgenomen via de longen. Omdat de deeltjes zo fijn zijn gemalen zijn deze in staat om tot in de diepste longblaasjes terecht te komen. Aangekomen in de diepste longblaasjes lost het zout het vastzittende slijm op deze plaats op en is uw paard in staat om deze longblaasjes ook optimaal te kunnen gebruiken.

De therapie heeft een gunstige werking op de volgende aandoeningen:
• verkoudheid
• astma
• bronchitis
• vastzittend slijm
• hoesten
• longontstekingen
• allergische luchtwegen
• recurrent Airway Obstruction (RAO) oftewel COPD (Dampigheid)
halotherapie voor paarden (2)

Werking voor de huid

Het microscopisch kleine zout daalt tijdens de sessie ook neer op de huid (het grootste orgaan) van uw paard en werkt ook daar antibacterieel, ontstekingsremmend en anti schimmel. Vele huidklachten zullen snel en drastisch verminderen en het zout faciliteert een natuurlijk herstel van de huid bij o.a.:

• eczeem (zomereczeem, sweet itch, staart- en maneneczeem ook wel SME genoemd)
• huidirritaties
• jeuk
• wonden
• ontstekingen
• huidschimmelinfecties (ook wel ringworm, ringschurft, rijksdaalderschurft of dermatofytose genoemd)
• mok, schurft

Het is gebleken dat zouttherapie helpt bij een snel herstel van de huid. Daardoor zal uw paard ook minder gaan jeuken, schuren en bijten, zich minder gestrest voelen en veel kalmer zijn. Nieuw haar zal snel weer aangroeien.
halotherapie voor paarden (4)

Reisziekte

Ook paarden die kampen met reisziekte zullen hier minder last van hebben. Enkele sessies zouttherapie zullen tekorten aan mineralen aanvullen. De huishouding van de cellen verbetert aanzienlijk en daardoor kunnen mineralen veel beter opgenomen worden.
Een groot voordeel van zouttherapie is dat het non-invasies is. Paarden zullen na 2 sessies weten wat hun te wachten staat en met graagte de zouttrailer of zoutstal in lopen voor een volgende sessie.
De weerstand wordt door zouttherapie aanzienlijk verbeterd en het algemene welzijn wordt daarmee verhoogd. Prestaties zullen door zouttherapie verbeterd worden door een verbeterde conditie.
 

Heeft u interesse om zelf een zoutstal te installeren, waarin u halotherapie kunt geven aan uw paard?
Wij kunnen de generator bij u installeren, zodat de ruimte geschikt is om de halotherapie te kunnen verzorgen voor uw paard. Ook is het mogelijk om 

U kunt er ook voor kiezen om de installatie op locatie zelf te voorzien.Bij ons kunt u terecht voor professioneel advies en gecertificeerde apparatuur. Met meer dan 20 jaar ervaring in  halotherapie, zullen wij u  goed en duidelijk advies geven.