Halotherapie – Wat is halotherapie?

Zoutgrot & Zo
13 december 2019
Show all

Zouttherapie of ook wel Halotherapie genoemd is een 100% natuurlijke en medicijnvrije behandelingsmethoden zonder bijwerkingen voor de luchtwegen en huid. Hierbij wordt het microklimaat van natuurlijke zoutmijnen en grotten nagebootst door het verstuiven van droog aerosol zout in een zoutkamer. Voor het verstuiven van het zout is er een halogenerator nodig die brokken zout verbrijzelt tot microscopisch kleine deeltjes van 1 tot 5 micrometer (fijnstof dat diep in de longen binnendringt is 10 micrometer of kleiner). Die deeltjes worden in een concentratie van 3 tot 4 miligram per kubieke meter de behandelruimte in gespoten waarbij patiënten ze inademen. De zoutwanden in de zoutkamer en de zout op de vloer is rustgevend en bevorderd een goede vochthuishoushouding. Het microklimaat dat in een zoutkamer wordt gecreëerd is antibacterieel en allergeen vrij.

Halos is het Griekse woord voor zout.  Zout heeft veel unieke eigenschappen. Eén daarvan is de revitaliserende en reinigende werking op de huid en de luchtwegen. Het is een natuurlijk alternatief voor behandeling en vermindering van klachten en aandoeningen zoals:

– Luchtwegaandoeningen, zoals: COPD, astma, bronchitis, ademhalingsproblemen als gevolg van allergie.
– Verkoudheid of verstopping.
– Allergieën, zoals: hooikoorts en geïrriteerde slijmvliezen.
– Huidallergie- en aandoeningen, zoals: eczeem, acne, psoriasis.
– Oorinfecties en oorontstekingen.
– Stress en depressie.
– Gewrichtsproblemen.
– Ex-rokers voor het reinigen van de longen.

 

Halotherapie is geschikt voor zowel volwassene en kinderen vanaf 6 maanden, of je nou last heb van je luchtwegen of van je huid. Ook als je verkouden bent of helemaal niet helemaal lekker voelt kun je een zoutsessie ondergaan. Een kuur in de zoutkamer is goed voor de algehele gezondheid. Het afweersysteem wordt minder overgevoelig en het geeft ontspanning bij stress. 

 

Benieuwd naar de verschillen in de halogenerators? Bekijk ze op onze site

https://www.zouttherapiebenelux.com/product-categorie/apparatuur/