Een zoutgrot is een ruime ruimte waarin wij verschillende designs en zoutsoorten combineren. In een zoutgrot worden hymalaya-zoutblokken en zoutstenen gebruikt om een grof design te creëren. De werkzaamheden voor de bouw van de zoutgrot zullen ongeveer 30 dagen duren, dit is afhankelijk van het gekozen design en de oppervlakte van de ruimte. Een zoutgrot is een mooie aanvulling voor sportscholen, welnesscentra,en schoonheidssalons, of om te starten met een eigen zouttherapie-praktijk.

Hebt u een kleine ruimte waarin u zelf een zoutkamer wilt laten bouwen, kijk dan bij onze zoutkamers.

Voordat we aan de bouw beginnen worden de volgende stappen doorgelopen:
-U vraagt per mail en/of telefonisch een offerte aan.
-U ontvangt per mail het informatiepakket.
-Vervolgens maken wij een afspraak voor een persoonlijk gesprek om uw wensen door te nemen op uw locatie.
-Beide partijen ondertekenen het contract voor de bouw van uw zoutkamer.
-Wij presenteren u ons design, nadat eventuele aanpassingen zijn gemaakt kan de bouw beginnen.
De constructie bestaat uit de volgende stappen:
Eerste fase
Duurt 6-16 dagen en omvat alle voorbereidende bouwwerkzaamheden voordat het zout wordt aangebracht op de oppervlakken (installatie van deuren, ventilatiekanalen, bedrading, het bedekken van de muren en het plafond met droog hout borden en metalen roosters)
Tweede fase
Duurt 5-10 dagen en omvat het aanbrengen van de viervoudige lagen van zout op alle oppervlakken.
Derde fase
Neemt 1-2 dagen en omvat de installatie van apparatuur, testen en training. De klant heeft de mogelijkheid om zelf te kiezen tussen de soorten zout die hij / zij wil gebruiken (steenzout of zeezout, stenen of stukken, gemalen zout).

Zouttherapie Benelux b.v. bouwt uw zoutgrot in ongeveer 30 dagen dagen en maakt daarbij gebruik van 1-2 geschoolde bouw experts. Onze expertise is gebaseerd op ervaring met de bouw van zoutgrotten van een hoog niveau, sinds 1994, mede door training en begeleiding door onze leveranciers. Wij bouwen uw zoutgrot volgens de wettelijke voorschriften en volgens uw wensen.

Meer informatie?


Laat uw gegevens achter om direct informatie te ontvangen.


[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Zoutgrotten

Zoutgrotten worden compleet nagebootst van de echte zoutgrotten die zich diep onder de grond bevinden in landen als Polen, Israël, Pakistan etc. De ruimte wordt tot in de puntjes nagebootst kijkend naar uitstraling, klimaat en effect dat u krijgt van een periode in een zoutgrot. 

De Himalayablokken die in de zoutgrot worden gebruikt zijn gedolven in het Himalaya- gebergte. Het is een oeroud mineraal die is ontstaan uit verdamping van Zeeën maar bevat nog altijd zijn oorspronkelijke elementen. Het klimaat binnen een zoutgrot zorgt voor een medicinale werking maar ook voor een ontspannende werking. 

De sessies in de zoutgrot pakt problemen als:

  • Reumatische verschijnselen
  • Allergieën
  • Huidaandoeningen
  • Schildklierpatiënten
  • Bronchitis
  • Hoge bloeddruk
  • Verkoudheden
  • weerstandverhogend

Na meer dan 28 jaar ervaring in de bouw van zoutgrotten en door intensieve cursussen en opleidingen gevolgd te hebben zijn wij gespecialiseerd geworden in het leveren van advies, ontwerp en realisatie voor de perfecte zoutgrot naar uw keuze met de mooie uitstraling en het beste effect. 

Wij zullen altijd met u mee proberen te denken om het hoogst haalbare effect te bereiken met voor u het meeste voordeel.

Zouttherapie Benelux heeft een belangrijk doel voor ogen die luidt: Zouttherapie toegankelijk maken voor iedereen.