Wat we doen

Zoutkamers

Wat is een zoutkamer?

Een zoutkamer is een kleine ruimte waarin wij verschillende designs combineren. De werkzaamheden voor de bouw van een Zoutkamer zullen ongeveer 8 tot 14 dagen duren, dit is afhankelijk van het gekozen design en de oppervlakte van de ruimte. Een zoutkamer is een mooie aanvulling voor sportscholen, wellnesscentra, schoonheidssalons, of om te starten met een eigen zouttherapie-praktijk. U kunt een zoutkamer ook voor privégebruik laten bouwen bij uw thuis.

Zouttherapie Benelux Halotherapie
Zoutkamer zouttherapie

Een Zoutkamer in 14 dagen

Zouttherapie Benelux b.v. bouwt uw zoutkamer in ongeveer 14 dagen en maakt daarbij gebruik van 1 – 2 geschoolde bouw experts. Onze expertise is gebaseerd op ervaring met de bouw van zoutkamers van een hoog niveau, sinds 1994, mede door training en begeleiding door onze leveranciers. Wij bouwen uw zoutgrot volgens de wettelijke voorschriften en volgens uw wensen.

Heeft u vragen of een opmerking? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

1

Eerste Fase

Duurt ongeveer 4-7 dagen en omvat alle voorbereidende bouwwerkzaamheden voordat het zout wordt aangebracht op de oppervlakken (installatie van deuren, ventilatiekanalen, bedrading, het bedekken van de muren en het plafond met droog hout borden en metalen roosters)
2

Tweede Fase

Duurt 5-10 dagen en omvat het aanbrengen van de viervoudige lagen van zout op alle oppervlakken. De klant heeft de mogelijkheid om zelf te kiezen tussen de soorten zout die hij / zij wil gebruiken (steenzout of zeezout, stenen of stukken, gemalen zout).
3

Derde Fase

• Neemt 1-2 dagen en omvat de installatie van apparatuur, testen en training. Uw zoutkamer is klaar!

Zoutkamers, een methode om een gezonde ruimte te creëren voor het welzijn van uw cliënten

Halotherapie is gezond voor iedereen. Het reinigt de huid en de longen van bijwerkingen van roken en luchtvervuiling. Het stimuleert ontspanning en vitaliteit, maar het verbetert ook de algehele conditie en gezondheid.

Een zoutkamer laten bouwen

Bent u op zoek naar een methode om een gezonde ruimte te creëren voor het welzijn van uw cliënten, of voor uzelf? Een natuurlijke methode om van al uw luchtwegen- en huidklachten af te komen. Halotherapie is gezond voor iedereen. Het reinigt de huid en de longen van bijwerkingen van roken en luchtvervuiling. Het stimuleert ontspanning en vitaliteit. Het verbetert de algehele conditie en gezondheid. Verder is de zoutkamer ook een mooie zintuiglijke ervaring. Alle zintuigen worden op een prettige manier geprikkeld

Halotherapie ontstond in 100 jaar tijd in Oost-Europa voor het therapeutische welzijn van luchtwegaandoeningen. De techniek wordt tegenwoordig over de hele wereld veel gebruikt met gedocumenteerde en consistent positieve resultaten. Droge Zouttherapie wordt al meer dan 50 jaar erkend in Europa voor de behandeling van ademhalings- en huidproblemen. Het helpt o.a. tegen astma, bronchitis, eczeem,  hooikoorts, COPD, verkoudheid en acne.  

Wij creëren zoutkamers waarbij het klimaat wordt nagebootst van de oorspronkelijke zoutgrotten in landen als Polen, Israël en Pakistan. Een zoutkamer is een goede keuze als je een kleinere ruimte tot jouw beschikking hebt. Het verschil met een zoutgrot is dat een zoutgrot bestaat uit meer himalaya en grovere zoutstukken en verschillende designs. Een zoutkamer is een simpeler design waar grotendeels gebruik wordt gemaakt van het medicinale zout.

Na meer dan 30 jaar ervaring in de bouw van zoutkamers en door intensieve cursussen en opleidingen gevolgd te hebben zijn wij gespecialiseerd in het leveren van advies, ontwerp en het realiseren van uw perfecte zoutkamer met de mooiste uitstraling en het beste effect.

Hoe we te werk gaan?

Zoutkamer stappenplan

In drie stappen naar uw nieuwe renovatie

1

OFFERTE AANVRAAG

Vraag eerst een offerte of meer informatie aan. Geef duidelijk aan wat uw wensen zijn.

2

AFSPRAAK EN OFFERTE

Wij komen bij u langs, voorzien u van het juiste advies en geven u een duidelijke offerte.

3

ZOUTKAMER INSTALLATIE

Na akkoord gaan wij op het afgesproken moment voor u aan de slag.

GA NU DE RENOVATIE AAN!